fbpx
Skip to content

Αντιπρόεδρος Τουρκίας: Στην Αθήνα ο Ερντογάν, η πρώτη επίσκεψη εδώ και 65 χρόνια

vp of turkey.jpg

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε την Πέμπτη την πληροφορία της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην ατζέντα θα είναι διμερή θέματα προκειμένου να διευρυνθεί η συνεργασία των δύο χωρών. Ο Χακάν Τσαβούσογλου δεν δήλωσε συγκεκριμένη ημερομηνία όπως δεν επιβεβαίωσε, επίσκεψη του τούρκου προέδρου στη Δυτική Θράκη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα θα είναι η πρώτη επίσκεψη τούρκου προέδρου στην Ελληνική πρωτεύουσα τα τελευταία 65 χρόνια.

«Ο πρόεδρός μας θα είναι πρώτος πρόεδρος που θα επισκεφτεί την Ελλάδα τα τελευταία 65 χρόνια. Νομίζω πως η επίσκεψη αυτή θα έχει σημαντικά αποτελέσματα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου.

Ο ίδιος επεσήμανε πως το Συμβούλιο Υψηλής Συνεργασίας που θα γίνει τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη θα συζητηθούν τρία σημαντικά προγράμματα που αφορούν τις δύο χώρες. Το ένα έχει να κάνει με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με την Θεσσαλονίκη, το δεύτερο με ένα τρένο υψηλής ταχύτητας μεταξύ Κωνσταντινούπολης και Θεσσαλονίκης και το τρίτο μια γέφυρα στο συνοριακό σημείο των Κήπων στον Έβρο.

Ο τελευταίος τούρκος πρόεδρος της Τουρκίας που επισκέφτηκε την Ελλάδα ήταν ο τρίτος κατά σειρά Σελάλ Μπαϊάρ το 1952.

Άρθρο της σελίδας newsbeast.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading