Skip to content

ΕλληνοΝΑΤΟϊκή αρμάδα στο νότιο Αιγαίο την ώρα που η Άγκυρα ανοίγει την πόρτα στη Μόσχα

8mpl0bym.jpg

Η κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ βαθαίνει ολοένα και περισσότερο, καθώς η Άγκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες στον τουρκικό Τύπο, άνοιξε για πρώτη φορά τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροπλάνα που πετούν προς τη Συρία, θέτοντας νέα γεωστρατηγικά δεδομένα στην περιοχή. Την ίδια ώρα, η Ελλάδα έχει σε εξέλιξη από τις 17 Νοεμβρίου τη διακλαδική άσκηση «Νηρηίς 2017», η οποία αποκτά λόγω των περιστάσεων μεγαλύτερη σημασία καθώς σε αυτή έχουν κληθεί και συμμετέχουν μέλη του ΝΑΤΟ και το Ισραήλ.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Συγκεκριμένα, από ΝΑΤΟικής πλευράς συμμετέχουν η Συμμαχική Ναυτική Δύναμη Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG-2) με το ελικοπτεροφόρο-πλοίο αμφίβιων δυνάμεων HMS OCEAN, πλοίο έδρας του Διοικητού SNMG-2, με μικτή ομάδα τριακοσίων πεζοναυτών από τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, καθώς και μονάδες της Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2 (SNMCMG-2).

Το Ισραήλ δίνει και αυτό μεγάλη σημασία στην ελληνική άσκηση συμμετέχοντας με τρία πλοία και συγκεκριμένα μία κορβέτα στελθ με οργανικό ελικόπτερο και δύο πυραυλακάτους.

Από ελληνικής πλευράς, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετέχει με τέσσερις φρεγάτες με οργανικά ελικόπτερα, δύο υποβρύχια, δύο πυραυλακάτους, ένα αρματαγωγό, δύο πλοία γενικής υποστήριξης και υποβρύχιους καταστροφείς με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου. Επιπρόσθετα συμμετέχει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, η 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών και η 5η Μεραρχία Κρητών του Στρατού Ξηράς καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ


Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading