fbpx
Skip to content

Συνάντηση Πρωθυπουργών Ελλάδος&Τουρκίας

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το ζήτημα των παραβιάσεων του Eλληνικού εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κύριος Τσίπρας ανέφερε τα εξής :

Τόνισα στον κ. Γιλντιρίμ ότι αυτή η κατάσταση δεν βοηθάει καθόλου, ότι η στρατιωτική δραστηριότητα και η τουρκική παραβατικότητα δεν μπορεί να συνεχιστεί και είναι άδικο οι χώρες μας να οδηγούνται στο να επενδύουν σε ανταγωνισμούς εξοπλισμών αντί στις κοινωνίες τους, στην καλή συνεργασία και γειτονία, στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, στη θετική ατζέντα….αυξάνονται οι κίνδυνοι για το στρατιωτικό μας προσωπικό, όπως και οι κίνδυνοι ενός ατυχήματος, που είναι το τελευταίο που επιθυμούν και οι δύο πλευρές.

Από την άλλη μεριά ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε ότι:

Συζητήσαμε με ειλικρίνεια και αμεσότητα. Η Ελλάδα και η Τουρκία μοιράζονται το ίδιο γεωγραφικό πλάτος και μοιράζονται κοινή μοίρα, κοινό μέλλον. Να δώσουμε προτεραιότητα σε θέματα που υπάρχει συμφωνία. Τα ζητήματα μπορούν να επιλύονται βάσει του win win. Εμείς πρέπει να συζητούμε και να δημιουργούμε λύσεις. Η Τουρκία είναι στη φάση της πλήρους ένταξης στην ΕΕ. Είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συνέλαβε στη βελτίωση των διμερών μας σχέσεων. Εμείς θέλουμε να κάνουμε καινούργιο ξεκίνημα στις σχέσεις μας με την ΕΕ. Συζητήσαμε και το θέμα των παραβιάσεων. Γίνονται εκατέρωθεν αυτές οι παραβιάσεις. Και το θέμα είναι να μην κορυφώνεται η ένταση. Η άμεση και απευθείας επαφή μας θα βοηθήσει ώστε οι εντάσεις να επιλύονται στα αρχικά τους στάδια. Οι υπουργοί θα συζητήσουν τα θέματα αυτά. Να βρούμε μια κοινή λογική για την επίλυση των προβλημάτων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading