fbpx
Skip to content

Αποκαλυπτήρια για το πρώτο ανανεωμένο Sikorsky Aegean Hawks MH-S70 του Πολεμικού Ναυτικού

φωτό από hellenicnavy.gr

Το πρώτο από τα συνολικά 11 «γεράκια», Sikorsky Aegean Hawks MH-S70 του Πολεμικού Ναυτικού ετοιμάζεται να αποκαλυφθεί αύριο στις 6 Μαΐου, σε ειδική εκδήλωση παρουσία των εκπροσώπων της αμερικανικής πρεσβείας και του Πολεμικού Ναυτικού. Τα «Bravo», όπως είναι το παρατσούκλι τους, της αεροπορίας ΠΝ, που αποτελούν το μακρύ χέρι των φρεγατών, ξεκίνησαν στην Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις τις Aeroservices στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο των Μεγάρων εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης, πριν ξεκινήσουν σταδιακά να αναβαθμίζονται.

Του Χρήστου Μαζανίτη,

Η υποστήριξη των συνολικά 11 ελικοπτέρων SIKORSKY του ΠΝ θα πραγματοποιείται από πιστοποιημένο εγχώριο επισκευαστικό φορέα (εταιρεία AEROSERVICES) μέσω πιστώσεων FMS, παράλληλα με τις δομές του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ θα περιλαμβάνει εργασίες επισκευής, επιθεωρήσεων, συντήρησης και αναβάθμισης.

Σε ανακοίνωσή του το Πολεμικό Ναυτικό επεσήμανε ότι «με την ανωτέρω διαδικασία ενισχύεται σημαντικά το έργο υποστήριξης των ελικοπτέρων του ΠΝ, ενώ εξασφαλίζεται η υψηλή επιχειρησιακή διαθεσιμότητά τους καθώς και η απόκτηση τεχνογνωσίας από εγχώριους φορείς σε εξειδικευμένο επισκευαστικό έργο».

Μάλιστα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η ελληνική εταιρεία που είχε αναλάβει να το φέρει εις πέρας προχωρά σε προσλήψεις τουλάχιστον 25 ατόμων κι επενδύσεις 7,8 εκατ. Κι όλα αυτά με την έγκριση της αμερικανικής Sikorsky, η οποία φαίνεται ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, όπου οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις θα είναι οι μόνες που θα μπορούν να αναλάβουν την συντήρηση κι υποστήριξη των ελικοπτέρων για όλη την Νότια και Ανατολική Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα staratalogia.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading