fbpx
Skip to content

Γαλλικό μήνυμα σε Τουρκία: ”Η ελληνική ΠΑ με τους Meteor θα έχει την απόλυτη υπεροχή”

Μία σημαντική εξέλιξη έχουμε από την Γαλλία, η οποία επηρεάζει άμεσα και την ελληνική πολεμική αεροπορία. Τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale πραγματοποίησαν για πρώτη φορά πτήση, θέτοντας σε επιχειρησιακή λειτουργία του πανίσχυρους πυραύλους αέρος – αέρος Meteor.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, ”ένα μαχητικό αεροσκάφος Rafale έκδοσης F3-R (ένα μαχητικό αεροσκάφος Rafale έκδοσης F3-R όπως αυτά που θα προμηθευτεί και η Ελλάδα) πραγματοποίησε για πρώτη φορά επιχειρησιακή πτήση όντας εξοπλισμένο με τον πύραυλο αέρος-αέρος Meteor. Η όλη διαδικασία εξοπλισμού, απογείωσης και πτήσης του μαχητικού με τον συγκεκριμένο πύραυλο, είχε θετικά αποτελέσματα για την τεχνογνωσία και τις τυποποιημένες διαδικασίες για την επιχειρησιακή ετοιμότητά των τεχνικών αλλά και των πληρωμάτων, κάτι που στο μέλλον και οι ειδικοί της Πολεμικής Αεροπορίας θα μπορούν να εξετάσουν από πρώτο χέρι.”

Οι πύραυλοι Scalp, AM-39 και Meteor, αποτελούν υψηλής επικινδυνότητας απειλή για την Τουρκία, μαζί με το ραντάρ AESA στα αεροσκάφη Rafale κατά την διάρκεια πιθανής εναέριας μάχης.

Η Ελλάδα σε πιθανή σύρραξη στον αέρα, διαθέτοντας τον πύραυλο Meteor μπορεί να εκμεταλλευτεί την υπεροχή της εναντίον της Τουρκίας.

Οι πύραυλοι αυτοί μαζί με τα αεροσκάφη Rafale θα δώσουν στην ελληνική πλευρά ένα σοβαρότατο πλεονέκτημα σε μια πιθανή εναέρια μάχη έναντι των τουρκικών αεροσκαφών που δεν διαθέτουν επί του παρόντος πυραύλους με την ίδια εμβέλεια.

Οι πληροφορίες ότι τα νέα ελληνικά μαχητικά θα διαθέτουν πυραύλους Meteor με άμεση παράδοση των νέων μαχητικών από το Παρίσι, αντιμετωπίστηκε με έκδηλη ανησυχία σε όλα τα τουρκικά αμυντικά φόρουμ.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading