fbpx
Skip to content

Rafale στην Τανάγρα: Άρχισε η συνεκπαίδευση Γάλλων με Ελληνικά «γεράκια»

του Κώστα Σαρικά

Όλα τα επιχειρησιακά πολεμικά σενάρια θα δοκιμάσουν τις επόμενες ημέρες οι Έλληνες ιπτάμενοι με τους Γάλλους συναδέλφους τους που έφτασαν το μεσημέρι στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Έπειτα από την σπουδαία για τα Ελληνικά «φτερά» συμφωνία για την απόκτηση 18 Rafale από την HAF η Armee D’el Air με μια εντυπωσιακή παρουσία «σφράγιζε» αυτή τη συνεργασία.

Εναέρια μάχη με συμμετοχή μικτών σχηματισμών αποτελούμενων από Γαλλικά Rafale και Ελληνικά F-16 όπως και Mirage 2000-5 θα δώσει στα «γεράκια» της Πολεμικής μας Αεροπορίας μια πρώτη «γεύση» από τις δυνατότητες του νέου αποκτήματος της HAF. Οι Έλληνες ιπτάμενοι θα έχουν εικόνα πως λειτουργεί το ενεργητικό radar Aesa, το σύστημα αυτοπροστασίας Spectra, οι αισθητήρες των Rafale και φυσικά η δυνατότητα στοχοποίησης με πυραύλους Mica και Meteor. Και όλα αυτά πάνω από το ανάγλυφο του Αιγαίου το οποίο αποτελεί τον βασικό επιχειρησιακό χώρο της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Επιπλέον Έλληνες και Γάλλοι ιπτάμενοι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας θα προχωρήσουν σε εκτέλεση σεναρίων τόσο προστασίας όσο και προσβολής ναυτικών δυνάμεων. Το Πολεμικό Ναυτικό με Μονάδες επιφανείας θα συμμετέχει στην άσκηση η οποία προσομοιώνει πραγματικές επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται ψηλά στον σχεδιασμό των Ελλήνων επιτελών κατά τη διάρκεια ενδεχόμενης εμπλοκής σε θαλάσσιες περιοχές Εθνικής κυριαρχίας.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα staratalogia.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading