fbpx
Skip to content

Ετοιμάζεται η Ρωσία να επιτεθεί σε ένα μεγάλο τουρκικό στρατόπεδο στη Συρία;

Η κατάσταση στη Συρία παραμένει αμετάβλητη. Ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να πραγματοποιεί δραστηριότητες αναγνώρισης στις περιοχές Idlib και Aleppo. Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης AviaPro, η Ρωσία ετοιμάζει μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας ενάντια σε στρατόπεδο κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με το BulgarianMilitary.com το οποίο όμως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες, καθώς δεν υπάρχει επίσημη δήλωση από τη ρωσική, την τουρκική ή τη συριακή πλευρά. Η πηγή της συγκεκριμένης είδησης επίσης δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες μέχρι στιγμής.

Η AviaPro ανέφερε ότι ο Andrew Brittany επιβεβαιώνει ότι μόλις 300 μέτρα από τα σύνορα Τουρκίας Συρίας είχαν εκπαιδευτεί περίπου 300 με 500 τζιχαντιστές. Η Βρετανία ισχυρίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση χρηματοδότησε το στρατόπεδο αυτό. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέλυσαν επίσης την τοποθεσία της βάσης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία πιθανότατα θα τη χρησιμοποιούσε για την προμήθεια όπλων στους τζιχαντιστές.

Τους τελευταίους μήνες, η Μόσχα βομβαρδίζει και επιτίθεται σε στρατόπεδα τζιχαντιστών. Η Μόσχα ανέλαβε αυτές τις ενέργειες κατά τη διάρκεια της τουρκικής επέμβασης στη Λιβύη και κατά τη διάρκεια της τουρκικής επέμβασης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ωστόσο, σε αυτήν την περίπτωση, οι ειδικοί σημειώνουν τα ακόλουθα – εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, η Ρωσία θα δυσκολευτεί να επιτεθεί σε αυτό το στρατόπεδο. Ο λόγος είναι ότι για να γίνει αυτό, η Ρωσία θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια ακριβή αεροπορική επιχείρηση 300 μέτρα από τα τουρκικά σύνορα. Η Άγκυρα έχει αναπτύξει πράγματι αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα στην περιοχή και τα ραντάρ θα ανιχνεύσουν πιθανή επίθεση.

Είναι σχεδόν αδύνατο για τον ρωσικό στρατό να επιτεθεί στο στρατόπεδο με δυνάμεις εδάφους, καθώς ο κίνδυνος θανάτων είναι υψηλός. Το μόνο που απομένει είναι η χρήση του ρωσικού ναυτικού στη Μεσόγειο, το οποία διαθέτει υπερηχητικούς βαλλιστικούς πυραύλους που θα μπορούσαν εύκολα να φτάσουν και να καταστρέψουν τον στόχο, λένε οι αναλυτές στο BulgarianMilitary.com.

Πόλεμος στη Συρία

Τον Φεβρουάριο, η Τουρκία έχασε τουλάχιστον 62 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία, σχεδόν 100 στρατιώτες τραυματίστηκαν, δεκάδες τουρκικά θωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν και περισσότερα από δέκα drone καταρρίφθηκαν. Η Ουάσιγκτον κατηγόρησε επανειλημμένα τη Μόσχα για συμμετοχή σε θανάτους Τούρκων στρατιωτών, η Ρωσία απορρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Στις αρχές Μαρτίου, οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνήψαν συμφωνία σύμφωνα με την οποία τέθηκε σε ισχύ μια ζώνη εκεχειρίας γύρω από το Idlib. Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ αργότερα είπε ότι εάν οι ΗΠΑ και ο τουρκικός στρατός δεν εγκαταλείψουν τη χώρα, η Δαμασκός θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βία.

Ο λόγος για τις ρωσοτουρκικές διαπραγματεύσεις ήταν μια απότομη επιδείνωση της κατάστασης στο Idlib, όπου τον Ιανουάριο ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από τον συριακό στρατό κατά των θέσεων της ένοπλης αντιπολίτευσης και των τρομοκρατών.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν σχεδόν το ήμισυ της ζώνης αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ και κατέστρεψαν αρκετές τουρκικές θέσεις παρατήρησης. Μετά από αυτό, η Άγκυρα αύξησε απότομα το στρατιωτικό της στίγμα στην περιοχή και ξεκίνησε την επιχείρηση «Spring Shield» για να ωθήσει τα Συριακά στρατεύματα. Η Τουρκία υποστηρίζεται επίσης από μαχητές πιστούς σε αυτήν.

Μετάφραση από άρθρο της σελίδας bulgarianmilitairy.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading