fbpx
Skip to content

Ελληνικά υποβρύχια: Το σχέδιο της Ελλάδας άλλα έξι αόρατα «Παπανικολής»;

Ελληνικά υποβρύχια: Οι Έλληνες επιτελείς έβγαλαν από το συρτάρι την πρόταση για την σταδιακή αγορά επιπλέον έξι στελθ υποβρυχίων κλάσης 214 «Παπανικολής» από την Γερμανία.

Η αγορά δεν θα γίνει μαζικά αλλά σταδιακά 2+2+2, με την Αθήνα να προσανατολίζεται στην ενεργοποίηση αυτή της πρότασης ως αντίβαρο στην τουρκική αγορά των έξι γερμανικών 214 που κατασκευάζονται ήδη στην Τουρκία.

Τα υποβρύχια κλάσης 214 είναι τα καλύτερα υποβρύχια στον κόσμο, με την Ελλάδα να επιθυμεί να βαδίσει στα γνώριμα μονοπάτια των επιτυχιών που έχουν τα συγκεκριμένα υποβρύχια προσφέρει στο Πολεμικό Ναυτικό κατά την διάρκεια της τελευταίας κρίσης με την Τουρκία.

Αρκετοί αναλυτές παγκοσμίως υποστηρίζουν πως το μέλλον στο πόλεμο στην θάλασσα δεν είναι τα πλοία επιφανείας αλλά τα υποβρύχια, με την δυνατότητα βαλλιστικών πυραύλων.
Μάλιστα η Αυστραλία πρόσφατα επικύρωσε το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην ιστορία της, για την αγορά υποβρυχίων.

Πρόκειται για πρόγραμμα αξίας 52,7 δισ. ευρώ, για την κατασκευή 12 προηγμένων υποβρυχίων που προορίζονται για το Πολεμικό Ναυτικό της Αυστραλίας.

Το πρώτο από αυτά τα σκάφη αναμένεται να τεθεί σε υπηρεσία το 2034.

Ανταγωνιστικές προσφορές στην Αυστραλία είχαν υποβάλει η γερμανική ThyssenKrupp AG και οι ιαπωνικές Mitsubishi Heavy Industries και Kawasaki Heavy Industries.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα enoplos.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading