fbpx
Skip to content

Αιχμές Αναστασιάδη σε Τατάρ: Όσα δηλώνει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δημιουργούν υποψίες

Δήλωση-απάντηση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος εξέφρασε τη δική του οπτική όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού, επικαλούμενος και τον ίδιο, πραγματοποίησε ο Νίκος Αναστασιάδης. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε ότι «όσα δηλώνει ο κ. Τατάρ, όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά δημιουργούν και υποψίες για τα κίνητρα του ενόψει της πρωτοβουλίας του γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών».

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Σε γραπτή του δήλωση, τονίζει πως κατά τη συνάντησή του με τον κ. Τατάρ, «η θέση μου ήταν ξεκάθαρη πως η λύση που μπορεί να εξευρεθεί είναι αποκλειστικά και μόνο στη βάση των Συμφωνιών Κορυφής, των αποφάσεων και ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές και αξίες της ΕΕ».

Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνει ότι όταν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης έθεσε το θέμα της λύσης των δύο κρατών, «όχι μόνο την απέρριψα, αλλά επιχειρηματολόγησα και ανέφερα, μεταξύ άλλων, και πέραν των όσων ανέφερα προηγουμένως, ότι κανείς σε διεθνές επίπεδο, στα ΗΕ και ειδικά στην ΕΕ, δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοιου είδους λύση».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading