fbpx
Skip to content

Ουγγαρία και Πολωνία μπλόκαραν τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ουγγαρία και η Πολωνία μπλόκαραν τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2021-27 καθώς και το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ, η Ουγγαρία και η Πολωνία έθεσαν βέτο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τον μηχανισμό μέσω του οποίου θα στερούνται ευρωπαϊκούς πόρους οι χώρες εκείνες που κατηγορούνται ότι παραβιάζουν το κράτος δικαίου (ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, σεβασμός στα θεμελιώδη δικαιώματα), όπως ανέφεραν ευρωπαϊκές πηγές.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

«Η Ουγγαρία έθεσε βέτο στον προϋπολογισμό, όπως είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός (Βίκτορ) Όρμπαν, επειδή δεν μπορούμε να στηρίξουμε το σχέδιο στην παρούσα μορφή του, επειδή συνδέει το κριτήριο (της συμμόρφωσης με το κράτος δικαίου) με τον προϋπολογισμό, κάτι που είναι αντίθετο με τα συμπεράσματα της συνόδου του Ιουλίου», επιβεβαίωσε μέσω του Twitter ο Ζόλταν Κόβακς, ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading