fbpx
Skip to content

Συγκλονισμένη η Αυστρία μετά από τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη – Τρεις πολίτες νεκροί

Συγκλονισμένη παραμένει η Αυστρία από την επίθεση που έγινε χθες κοντά σε συναγωγή στη Βιέννη, με τον αρχηγό της Αστυνομίας να ανακοινώνει σήμερα πως οι νεκροί πολίτες είναι τρεις, δύο άνδρες και μία γυναίκα.

Πάνω από δέκα είναι οι τραυματίες. Πολλά θύματα εξακολουθούν να βρίσκονται στο νοσοκομείο ή είναι σε κατάσταση σοκ.

Νεκρός είναι και ένας από τους δράστες, «συμπαθών» του Ισλαμικού Κράτους, όπως είπε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών.

Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» στις 20:09 τοπική ώρα (21:09 ώρα Ελλάδας) δήλωσε ο πρόεδρος της αστυνομίας της Βιέννης Γκέρχαρντ Πιουρστλ, στην κοινή συνέντευξη Τύπου το πρωί, ενώ, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή δημόσιας ασφάλειας, Φραντς Ρουφ, οι αστυνομικές δυνάμεις άνοιξαν χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης το διαμέρισμα του δράστη. Φορούσε ζώνη που έμοιαζε να περιέχει εκρηκτικά, η οποία όμως αποδείχθηκε πως ήταν ομοίωμα, και ήταν εφοδιασμένος με αυτόματο τουφέκι, ενώ ερευνάται το περιβάλλον του.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Οι αρχές εκτιμούν πως τουλάχιστον ένας από τους δράστες διαφεύγει και ο αρχηγός της Αστυνομίας αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την ταυτότητά του για να μην προκαλέσει εμπόδια στην έρευνα για τον εντοπισμό του.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νίχαμερ περιέγραψε σήμερα τον βαριά οπλισμένο άνδρα ο οποίος σκοτώθηκε χθες βράδυ από πυρά αυστριακών αστυνομικών κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο κέντρο της Βιέννης με τον όρο «ισλαμιστής τρομοκράτης».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading