fbpx
Skip to content

Συρία: Χτύπημα κατά τζιχαντιστών από UAV των ΗΠΑ

(Εικόνα αρχείου)

Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι εξαπέλυσε αεροπορικό πλήγμα εναντίον ηγετικών στελεχών της Αλ Κάιντα στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, επιχείρηση στην οποία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σκοτώθηκαν 14 τζιχαντιστές, ανάμεσά τους πέντε ξένοι και έξι ηγετικά στελέχη.

«Οι αμερικανικές (ένοπλες) δυνάμεις διεξήγαγαν πλήγμα εναντίον ομάδας ανώτερων στελεχών της αλ Κάιντα στη Συρία ενώ συναντώνταν κοντά στην Ιντλίμπ», ανέφερε η ταγματάρχης Μπεθ Ράιορνταν, εκπρόσωπος της USCENTCOM.

«Η εξάλειψη αυτών των ηγετών της Αλ Κάιντα στη Συρία θα μειώσει τη δυνατότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να σχεδιάζει και να διαπράττει επιθέσεις που απειλούν αμερικανούς πολίτες, τους εταίρους μας και αθώους πολίτες», πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση της CENTCOM.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Η εκπρόσωπος δεν διευκρίνισε τον αριθμό των νεκρών.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, το πλήγμα έγινε από UAV και είχε στόχο τζιχαντιστές συγκεντρωμένους στο χωριό Τζακάρα, στην περιοχή Σαλκίν.

Η περιοχή αυτή βρίσκεται στην επαρχία Ιντλίμπ, το τελευταίο οχυρό των ανταρτών που πολεμούν εναντίον του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Εκεί δρουν τζιχαντιστές και αντάρτες, ιδίως της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), του πρώην βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading