fbpx
Skip to content

Κάζο για Μόσχα-Άγκυρα: Το ΝΑΤΟ παρέκαμψε με UAV τους S-400 σε Κριμαία-Συρία

Το ΝΑΤΟ μπόρεσε να παρακάμψει την άμυνα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 και να καταστείλει τη ρωσική αεροπορική άμυνα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών επιχειρήσεων και καθώς η συμμαχία είναι άκρως ενοχλημένη από τις ενέργειες της Τουρκίας σχετικά με το εν λόγω οπλικό σύστημα, αφού φέρεται να το στρέφει κατά χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Το ρωσικό αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400 Triumph, αξίας αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, παρακάμφθηκε από τον βρετανικό και τον ιταλικό στρατό κατά τη διάρκεια μιας μοναδικής ειδικής επιχείρησης από λίγα μόνο επανδρωμένα εναέρια οχήματα και μια δοκιμή νέων όπλων για την καταστολή του S-400, όχι μόνο στα παράλια της Συρίας, αλλά και κοντά στα σύνορα της Κριμαίας.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

«Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία της Μεγάλης Βρετανίας, μαζί με την Ιταλική εταιρεία Leonardo, δοκίμασε ένα αυτόνομο σμήνος μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) BriteCloud, σχεδιασμένο να εξαπατήσει το ραντάρ του συστήματος άμυνας του εχθρού, γράφει το The Drive.

Νωρίτερα τον Οκτώβριο, το The National Interest έγραψε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να μάθει να “μπλοκάρει” τη λειτουργία των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumph επιφανείας-αέρος (SAM).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά πρόσφατα, τα βρετανικά στρατιωτικά αεροσκάφη πέταξαν κοντά σε ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία και τη Συρία, γεγονός που υποδηλώνει πραγματικό κίνδυνο για τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, αλλά και για την Άγκυρα σε περίπτωση που συνεχίσει τις προκλήσεις και επιλέξει πλήρη ρήξη με τη δυτική συμμαχία.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading