fbpx
Skip to content

Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν κι ο ρεπουμπλικανός Τζέιμς Λάνκφορντ ζητούν εξηγήσεις για δημοσιεύματα που φέρνουν την Τουρκία να έχει ενεργοποιήσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S-400 και να το δοκιμάζει πάνω σε αμερικανικής κατασκευής αεροπλάνα συμμαχικών χωρών.

«Γράφουμε σχετικά με δημόσιες αναφορές ότι η Τουρκία έχει ενεργοποιήσει τα ραντάρ του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, προκειμένου να ανιχνεύσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 κατασκευασμένα από τις ΗΠΑ που επέστρεφαν από την άσκηση «Ευνομία» που διεξήχθη από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο στα τέλη Αυγούστου, ως απάντηση στην αδικαιολόγητη επίθεση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Τα δημοσιεύματα επίσης υποδεικνύουν ότι η Τουρκία σχεδιάζει μια γενική δοκιμή του συστήματος S-400 κοντά στην πόλη Σινώπη», σημειώνεται στην επιστολή.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

«Μέχρι σήμερα, αναφέρει η επιστολή, η κυβέρνηση δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά του S-400 σύμφωνα με το τμήμα 231 του νόμου CAATSA. Τα δημοσιεύματα για αυτή την ενεργοποίηση καθιστούν σαφές ότι η Τουρκία δεν προτίθεται να αντιστρέψει την πορεία και την απομάκρυνση αυτού του συστήματος.»

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading