fbpx
Skip to content

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής

Η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη από τα συμπεράσματα της Συνόδου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν την προσέλευσή του στη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης των 27 της ΕΕ.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε χθες ένα σαφές μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας. Ξεκαθάρισε, με απόλυτη σαφήνεια, ότι η άρση κάθε μονομερούς ενέργειας αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, κάτι το οποίο όλοι μας επιθυμούμε.

Κατέστησε όμως ταυτόχρονα και απολύτως σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική της συμπεριφορά. Η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής και προσβλέπουμε, το συντομότερο δυνατόν, στην έναρξη των διερευνητικών επαφών, όπως εξάλλου και τα δύο μέρη έχουν δεσμευθεί».

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Διπλωματικό πόκερ στη Σύνοδο Κορυφής: Γερά νεύρα, ανατροπές, παρασκήνιο και οι εχθροί της Ελλάδας

Γερά νεύρα, ανατροπές, αντιπροτάσεις, διπλωματία και έντονο παρασκήνιο είναι τα στοιχεία που αποτυπώνουν τη χθεσινή ημέρα της Συνόδου Κορυφής, όπου μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση 9 ωρών και τρία διαφορετικά προσχέδια, γύρω στις 2 τα ξημερώματα έφερε μια πρώτη συμφωνία σχετικά με τα ζητήματα της Τουρκίας και της Λευκορωσίας, ενώ εκφράστηκε η στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Έτσι, οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό συμφωνώντας να επιβληθούν κυρώσεις σε αυτούς που ευθύνονται για την καταστολή στη Λευκορωσία και να σταλεί ταυτόχρονα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ κάλεσε την Τουρκία να βάλει τέλος στις μονομερείς ενέργειές της και σημείωσε ότι οι δύο επόμενες εβδομάδες θα είναι σημαντικές για τη σχέση της ΕΕ με την Άγκυρα, ενώ το θέμα θα εξεταστεί εκ νέου στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. «Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα, σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη» τόνισε ερωτηθείς σχετικά με την πιθανή επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading