fbpx
Skip to content

Εμπιστευτική έκθεση του γερμανικού ΥΠΕΞ: Η Τουρκία καταπατά θεμελιώδη δικαιώματα – Επηρεάζεται πολιτικά η Δικαιοσύνη

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται εμπιστευτική έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, το οποίο αναφέρει πως η Τουρκία παραβλέπει θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα, έχει δυσλειτουργική Δικαιοσύνη και ευθυγραμμισμένα ΜΜΕ

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα – σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ- η «εμπιστευτική έκθεση για την κατάσταση του Ασύλου και των απελάσεων» στην Τουρκία, καταγράφει ότι «το τουρκικό Σύνταγμα εγγυάται την ελευθερία του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι, την ελευθερία έκφρασης και την ελευθερία του Τύπου, αλλά στην πράξη αυτά τα δικαιώματα έχουν σε μεγάλο βαθμό εξουδετερωθεί».

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Επιπλέον, στην ίδια έκθεση διαπιστώνεται ότι τα τουρκικά έντυπα και τηλεοπτικά ΜΜΕ είναι «σχεδόν πλήρως ευθυγραμμισμένα».

Αιτία για δικαστική δίωξη στην Τουρκία μπορεί να αποτελέσει, αναφέρεται στην έκθεση, ακόμη και δημόσια κριτική στην συμπεριφορά των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στις κουρδικές περιοχές στην Νοτιοανατολική Τουρκία, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί «τρομοκρατική προπαγάνδα».

Επιπλέον, παρακολουθούνται πολλοί επικριτές της τουρκικής κυβέρνησης στο εξωτερικό, ενώ η Δικαιοσύνη είναι «σε μεγάλο βαθμό δυσλειτουργική» και εν μέρει επηρεαζόμενη πολιτικά.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading