fbpx
Skip to content

Δένδιας: Καμία υποχωρητικότητα στα κυριαρχικά δικαιώματα και την κυριαρχία της χώρας

dendias

Δεν θα μπορούσε να χωρέσει οποιαδήποτε υποχωρητικότητα όσον αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την κυριαρχία της, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξή του στη Δώρα Αναγνωστοπούλου για τον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αυτό είναι ένα θέμα απολύτως δεδομένο επί τη βάσει του Συντάγματος της χώρας και πως το λέει με τον πρέποντα τόνο για να μην εκληφθεί ως απειλή κατ’ οιουδήποτε. «Είναι υποχρέωσή μας» διαμήνυσε με σαφήνεια.

Ερωτηθείς αν μπορούμε να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση, ο κ. Δένδιας είπε ότι «βλέπουμε από την τουρκική πλευρά μια σταδιακή αποκλιμάκωση με την επιστροφή, όπως μας πληροφορεί το υπουργείο Άμυνας, των τουρκικών σκαφών στα λιμάνια και στους ναυστάθμους της», τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό δεν σημαίνει ότι όλη αυτή η ένταση η οποία είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Σκιαγραφώντας τη σημερινή Τουρκία, είπε ότι «έχει σταδιακά υιοθετήσει μια λογική που αποκλίνει από τη λογική των χωρών οι οποίες ενεργούν επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας» και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό είναι ιδιαίτερα βλαπτικό και για την ίδια την Τουρκία.

Σε ερώτηση για την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι δεν είναι μυστική. «Είναι φανερό ότι όλες οι ανακοινώσεις ενός συγκεκριμένου επιπέδου, διπλωματών σε αυτή την περίπτωση, δεν ανακοινώνονται κατά ανάγκη. Αυτό δεν συνιστά μυστικότητα. Συνιστά αναγκαία προϋπόθεση ώστε η κάθε μία πλευρά να μπορεί να συζητήσει ελεύθερα πέρα από το βάρος που δίνουν οι φακοί της δημοσιότητας» διευκρίνισε.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading