fbpx
Skip to content

Ενόχλησε την Τουρκία η στήριξη του Μακρόν σε Ελλάδα και Κύπρο

emm macron

Άκυρες χαρακτήρισε η τουρκική διπλωματία τις δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος κατηγόρησε την Άγκυρα ότι παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου με τις ενέργειές της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μακρόν έκανε τις δηλώσεις που απορρίπτει η Τουρκία υποδεχόμενος χθες Πέμπτη στον Παρίσι τον κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη.

«Θέλω για μία ακόμη φορά να επαναλάβω την πλήρη αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο, αλλά και προς την Ελλάδα, μπροστά στην παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας τους από την Τουρκία», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, η δήλωση του οποίου ανέβηκε —και στα ελληνικά— στη σελίδα του στο Facebook.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

«Δεν είναι αποδεκτό ο θαλάσσιος χώρος ενός κράτους μέλους της Ένωσής μας να παραβιάζεται ή να απειλείται. Όσοι συμβάλλουν σε αυτό, πρέπει να υφίστανται κυρώσεις», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Οι δηλώσεις του Μακρόν είναι «άκυρες» και η απειλή επιβολής κυρώσεων από πλευράς του προέδρου της Γαλλίας «δεν θα οδηγήσει σε τίποτε», αντέτεινε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής διπλωματίας, η Άγκυρα δρα στην ανατολική Μεσόγειο συμμορφούμενη προς το διεθνές δίκαιο.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading