fbpx
Skip to content

Δεν συζητά για ένταξή της στο ΝΑΤΟ η Ρωσία

nato

Η φύση του ΝΑΤΟ την σήμερον ημέρα αποκλείει τις προοπτικές ένταξης της Ρωσίας στη συμμαχία, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάντρ Γκρουσκό σε μια εκτενή συνέντευξη του στον υποδιευθυντή του ρωσικού πρακτορείου TASS.

«Το ζήτημα δεν σχετίζεται με την ένταξη της Ρωσίας, αλλά με τη φύση αυτού του οργανισμού. Η σημερινή φύση του οργανισμού αποκλείει λοιπόν τέτοιου είδους προοπτικές», δήλωσε ο Γκρουσκό απαντώντας στο ερώτημα για τις προοπτικές ένταξης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

«Όμως, εάν αίφνης συμβεί κάτι τέτοιο το αδιανόητο και οι χώρες της συμμαχίας συνειδητοποιήσουν ότι το ΝΑΤΟ με τον τρόπο που ιδρύθηκε ως ιδέα το 1949 και όπως αναφέρεται στις καταστατικές του αρχές, έχει εκπληρώσει τον ρόλο του, ότι δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες στον τομέα της ασφάλειας, ότι μέσω του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να διασφαλισθεί η ηγεμονία της Δύσης, ότι σαν συνδετικός κρίκος, που μετατρέπει την Διατλαντική συμμαχία σε ένα ενιαίο όλο, ότι το ΝΑΤΟ δεν λειτουργεί και ότι στην βάση του μπορεί να οικοδομηθεί κάτι το πανευρωπαϊκό, τότε μόνο θα υπάρξει η δυνατότητα να γίνουν τέτοιοι οραματισμοί», δήλωσε ο Γκρουσκό.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading