fbpx
Skip to content

Η Μεγάλη Βρετανία απέκλεισε τη Huawei από το δικό της δίκτυο 5G

5g tower cell

Τον αποκλεισμό του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Huawei από το δικό της δίκτυο 5G ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, επικαλούμενη κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας, σκληραίνοντας έτσι τη θέση της έναντι της Κίνας, που κάνει λόγο για «πολιτική» και «απογοητευτική» απόφαση.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Η αγορά νέων εξοπλισμών Huawei θα απαγορευθεί από το τέλος του 2020 και οι υφιστάμενοι εξοπλισμοί θα πρέπει να αποσυρθούν μέχρι το 2027, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για την Ψηφιακή Πολιτική, τον Πολιτισμό, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τον Αθλητισμό, Όλιβερ Ντόουντεν, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων έπειτα από συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό την προεδρία του Μπόρις Τζόνσον.

«Ο καλύτερος τρόπος για να είναι ασφαλές το δίκτυό μας είναι οι πάροχοι να πάψουν να χρησιμοποιούν τους εξοπλισμούς Huawei για να κατασκευάσουν το μελλοντικό βρετανικό δίκτυο 5G», υπογράμμισε ο υπουργός, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Huawei χαρακτήρισε «απογοητευτική» την απόφαση του Λονδίνου, εκτιμώντας ότι είναι «πολιτική» και οφείλεται «στην αμερικανική εμπορική πολιτική».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading