fbpx
Skip to content

Σε ετοιμότητα το ΠΝ: Αυξάνει το επίπεδο επιφυλακής–«Συνωστισμός» πολεμικών πλοίων

polemiko-nautiko-stolos

του Κώστα Σαρικά

Οι κρίσιμες επόμενες εβδομάδες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο – Αυξάνει το επίπεδο επιφυλακής η Αθήνα. Σταθερά μεγάλος αριθμός πολεμικών πλοίων έξω από τους ναυστάθμους

Με συνεχή επιχειρησιακή εκπαίδευση, αξιολογήσεις αλλά και συνεκπαιδεύσεις με συμμαχικά πλοία θα κυλήσουν οι επόμενες εβδομάδες για το Πολεμικό Ναυτικό. Το ελληνικό επιτελείο και το Αρχηγείο Στόλου έχουν σχεδιάσει να κρατήσουν πλοία και πληρώματα σε υψηλή ετοιμότητα με δεδομένο ότι αναμένεται αντίδραση των γειτόνων έπειτα και από τη συμφωνία για οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Ήδη πλοία του Στόλου λαμβάνουν μέρος σε άσκηση στο Βόρειο Αιγαίο με συμμετοχή φρεγατών, ταχέων σκαφών και υποβρυχίων. Άσκηση μήνυμα στην Άγκυρα ότι το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει σταθερή παρουσία σε κάθε γωνιά του Αρχιπελάγους. Η απόφαση είναι τους επόμενους μήνες μέσα στους ναυστάθμους να βρίσκονται μόνο τα πλοία που συντηρούνται και να ξεκουράζεται για μικρά διαστήματα το προσωπικό μέχρι να βγαίνουν ξανά οι Μονάδες του Στόλου για επιφυλακή και ασκήσεις στο Αιγαίο.

Στο μικροσκόπιο των επιτελών βρίσκονται συνεχώς τόσο οι κινήσεις του τουρκικού στόλου όσο και των ερευνητικών πλοίων που διαθέτουν οι γείτονες και σχεδιάζουν να βγάλουν σε θαλάσσιες περιοχές ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Χαρακτηριστικά των προθέσεων της Άγκυρας είναι όσα τόνισε σε προσβλητικό για την Ελλάδα ύφος ο Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν θα βγουν μόνα τους να κουνήσουν μαντήλι τα ερευνητικά», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος αλλά «θα τα συνοδεύουν φρεγάτες και τότε να δούμε την Ελλάδα», απείλησε.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα staratalogia.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading