fbpx
Skip to content

Τουρκία: Καθαιρέθηκαν τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης, για «πραξικόπημα» κάνουν λόγο τα κόμματα τους

turkish parliament tourkiki voulh

Το τουρκικό κοινοβούλιο καθαίρεσε από το αξίωμά τους τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης που είχαν καταδικαστεί από τουρκικά δικαστήρια για διαφορετικές υποθέσεις. Τα κόμματα από τα οποία προέρχονται οι τρεις κατήγγειλαν την ενέργεια αυτή ως «πραξικόπημα» εναντίον της «λαϊκής βούλησης».

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Ο Ενίς Μπερμπέρογλου του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και οι Λεϊλά Γκιουβέν και Μούσα Φαρισογκουλάρι του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στερούνται πλέον τη βουλευτική ιδιότητα, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τη φυλάκιση των βουλευτών που έχουν καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε πολυετή κάθειρξη.

«Εντός των επόμενων ημερών θα πάω στη φυλακή για να εκτίσω το υπόλοιπο της ποινής μου», είπε ο Μπερμπέρογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας ότι «δεν ξαφνιάστηκε» από την καθαίρεσή του. Ο βουλευτής του CHP καταδικάστηκε σε κάθειρξη περίπου 6 ετών το 2018 επειδή διέρρευσε στον Τύπο ένα βίντεο, επιβαρυντικό για τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Αφέθηκε ελεύθερος έναν χρόνο μετά, λόγω της βουλευτικής ασυλίας του.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading