fbpx
Skip to content

Έβρος: Οι Τούρκοι αμφισβητούν ελληνική περιοχή – ΥΠΕΞ: “Συνηθισμένες εντάσεις”

evros-1

Πρωτοφανής απάθεια από την ελληνική διπλωματία

Οι Τούρκοι αμφισβητούν ελληνικό έδαφος στον Έβρο και διατηρούν παράνομα την παρουσία τους εκεί και η Αθήνα απαντάει πως “αυτές οι εντάσεις είναι συνηθισμένες”, επικαλούμενη τις συχνές αλλαγές στη μορφολογία του ποταμού Έβρου.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Η Άγκυρα κλιμακώνει συνεχώς με επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδας και η Αθήνα συνεχίζει τη “ψύχραιμη” τακτική της ανοχής σε κάθε πρόκληση επί του ελληνικού εδάφους. Πλέον απαιτείται ηχηρή αντίδραση γιατί από εδώ και μπρος, η μόνη δυνατότητα αποτροπής είναι η επιθετικότητα.

Ο κ. Δένδιας, ωστόσο, είπε ότι «υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου, εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού», ευχόμενος «να πάμε σε μια συνεννόηση». «Δεν μου αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες είναι σύμμαχοι. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και, με μια επιτροπή κοινή, όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα», είπε ο κ. Δένδιας.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pentapostagma.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading