fbpx
Skip to content

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις στη «μάχη» κατά του κορονοϊού-Τι σχέδιο υπάρχει

yp_amynas_ktirio-1

Γιώργος Διονυσόπουλος

Καθοριστικός μήνας ο Απρίλιος για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού – Μέχρι την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να παραδοθούν στους αρμόδιους φορείς 150.000 χειρουργικές μάσκες

Τις Ένοπλες Δυνάμεις ρίχνει στη μάχη κατά του κορονοϊού, η κυβέρνηση εν όψει των εκτιμήσεων ότι ο Απρίλιος θα είναι ένας κρίσιμος, όσο και καθοριστικός μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το σχέδιο που υπάρχει, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αυξηθεί περαιτέρω η εμπλοκή των στρατιωτικών βιομηχανικών εγκαταστάσεων για την παραγωγή υγειονομικού και προστατευτικού υλικού, θα ενεργοποιηθούν και τα εργαστήρια των στρατιωτικών ιατρικών σχολών για την επεξεργασία δειγμάτων από τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, ενώ από το Πολεμικό Ναυτικό δρομολογείται η επίταξη πλοίου, ώστε, εάν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί ως πλωτό νοσοκομείο. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται και μία σειρά από δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας σε ότι αφορά το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο σε επίπεδο μονίμων στελεχών όσο και στρατευσίμων.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Πλωτό νοσοκομείο

Ως προς το πλοίο που θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό νοσοκομείο, οι πληροφορίες θέλουν να είναι το 2ο πλοίο Γενικής Υποστήριξης που έχει δωρίσει η οικογένεια Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό και το οποίο πρόκειται να ενταχθεί στη δύναμη του Στόλου, λίγο πριν το Πάσχα.

Πρόκειται για το πλοίο «Ηρακλής», το οποίο, σύμφωνα με το σχέδιο και εφόσον απαιτηθεί, θα χρησιμοποιηθεί ως πλωτό στρατιωτικό νοσοκομείο περισσότερο για να βοηθήσει την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της πόλης και λιγότερο για την περίθαλψη ασθενών με συμπτώματα κορονοϊού.

Λόγω μάλιστα της ειδικής κατάστασης που επικρατεί, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει την πιθανότητα παραλαβής του συγκεκριμένου πλοίου, χωρίς προηγουμένως να έχει βαφτεί στα χρώματα του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να συντομεύσει ακόμη πιο πολύ ο χρόνος παραλαβής του. Να σημειώσουμε ότι ο «Ηρακλής» έχει μήκος 85 μέτρων, κατασκευάστηκε το 2002, ενώ διαθέτει σύστημα dynamic positioning το οποίο του παρέχει τη δυνατότητα σταθεροποίησης σε ακινησία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα staratalogia.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading