fbpx
Skip to content

Ανακοινώσεις για τον κορονοϊό – 103 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στα 331 το σύνολο.

ncov 2019

Σύμφωνα με τη ζωντανή ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόρδα, που δόθηκε σήμερα Κυριακή από το Υπουργείο Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται στα 103, διαμορφώνοντας έτσι το σύνολο στα 331.

Από αυτά τα 49 αφορούν κρούσματα του τελευταίου 24ώρου και τα υπόλοιπα 54 αφορούν περιπτώσεις για τις οποίες είχαν ληφθεί δείγματα προηγούμενα 24ωρα αλλά ανακοινώθηκαν σήμερα λόγω φόρτου των εργαστηρίων αναφοράς.

Ο κος Τσιόρδας τόνισε πως δε θα πρέπει ασυμπτωματικοί ή πολίτες με ήπια συμπτώματα της ίωσης να σπεύδουν στα δημόσια νοσοκομεία για εργαστηριακό έλεγχο αλλά να παραμένουν στο σπίτι τους.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Τα 44 κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση καθώς δεν προκύπτει από το ιστορικό τους κάποια ταξιδιωτική δραστηριότητα ή επαφή με κάποιο άτομο που έχει διαγνωστεί με τον ιό.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται ανέρχεται στους 51, εκ των οποίων οι 8 είναι διασωληνωμένοι, όλοι τους άνδρες, σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και των Πατρών.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα ενώ έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής περίπου 4000 εργαστηριακά δείγματα για την παρουσία του νέου κορονοϊού.

Συνεχίζοντας ο κος Τσιόρδας ανέφερε πως δυστυχώς μια τέτοια επιδημία συνοδεύεται και με αντίστοιχους θανάτους, και τέσσερις τον αριθμό συμπολίτες μας έχουν καταλήξει, όλοι τους με σοβαρά προβλήματα υγείας, ο τελευταίος εξ αυτών σήμερα.

Τέλος, δέκα άνθρωποι έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σε ότι αφορά την επιδημία και την εξάπλωση της επιδημίας, το σημαντικό μήνυμα που θα πρέπει να περαστεί είναι ο περιορισμός του συγχρωτισμού και των μετακινήσεων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

DD454991-386C-439F-A973-B257BF5EAD75

Ο λοιμωξιολόγος κλείνοντας τόνισε πως ο κύριος τρόπος μετάδοσης εξακολουθεί να είναι μέσω αεροσταγονιδίων και όχι αερογενής όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Σε ερώτηση σχετικά με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και του αριθμού των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ο κος Τσιόρδας απάντησε πως αυτή τη στιγμή η “στατιστική” στη χώρα μας δεν είναι η τελική και όσο προχωρά η επιδημία θα βλέπουμε παρόμοια ποσοστά με αυτά του εξωτερικού, δηλαδή μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας από το τωρινό. Δεν υπάρχει ανησυχία προς το παρόν σχετικά με την εξέλιξη του αριθμού καθώς δεν έχουμε κάποια τεράστια αύξηση των κρουσμάτων.

Οι επόμενες ημέρες και σίγουρα οι επόμενες δυο εβδομάδες θα δώσουν μια καλύτερη εικόνα για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading