fbpx
Skip to content

Γερμανικός τύπος για τουρκικές γεωτρήσεις: Ο Ερντογάν κυβερνά αυταρχικά

clouds crane drill drilling

Στις τουρκικές γεωτρήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου αναφέρονται δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, περιγράφοντας την τακτική του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και τη «νέα σύγκρουση».

«Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν κυβερνά αυταρχικά. Όσο η οικονομία επιδεινώνεται, τόσο περισσότερο αναζητά εχθρούς, ώστε να προσελκύσει ψηφοφόρους. Εμφανής είναι η αδυναμία της ΕΕ να επιβάλει όρια. Δεν διαθέτει hard power. Aλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα, απομένει στην ΕΕ μόνο η επιβολή οικονομικών κυρώσεων, όπως η μείωση της “προενταξιακής βοήθειας”. Το ότι αυτή υπάρχει ακόμη, αν και δε γίνεται καμία διαπραγμάτευση για ένταξη, είναι ένα άλλο αστείο. Έτσι η ΕΕ δεν απολαμβάνει σεβασμού από αυταρχικούς ηγέτες όπως ο Ερντογάν. Ο ίδιος καταλαβαίνει μόνο από ρεαλπολιτίκ, όπως στη συμφωνία για το προσφυγικό. Έτσι και στη διένεξη για την Κύπρο θα βοηθήσουν μόνο πραγματικά απτές κυρώσεις» σχολιάζει η εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading