fbpx
Skip to content

Φυτοφάρμακα «σκοτώνουν» τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο

photo of a fish on corals

Καταστροφική για το Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο χαρακτηρίζει το WWF την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας να επιτρέψει και πάλι στους αγρότες του Κουίνσλαντ τη χρήση παρασιτοκτόνου που περιέχει τη χημική ουσία «diuron».

«Η απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να άρει το μορατόριουμ που είχε επιβληθεί για τρείς μήνες αναφορικά με τη χρήση του παρασιτοκτόνου σε τροπικές καλλιέργειες, όπως μπανάνες και ανανάδες είναι καταστροφή για τον ύφαλο», προειδοποιεί ή οργάνωση, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση της για αυτή τη «θεσμική αποτυχία».

Σύμφωνα με το WWF, η χημική ουσία «diuron» ανιχνεύθηκε στον ύφαλο, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο εφαρμογής της.

Σχεδόν το 1/3 του υφάλου είναι εκτεθειμένο στα φυτοφάρμακα.

«Η χημική ουσία diuron καταλαμβάνει το 80% της ποσότητας των φυτοφαρμάκων που συσσωρεύονται στον ύφαλο και είναι επίμονη και τοξική», δήλωσε ο Nick Heath, εκπρόσωπος του WWF για τα χημικά, προσθέτοντας ότι καταστρέφει τα φύκια, με τα οποία τρέφονται οι θαλάσσιες χελώνες και άλλα είδη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading