fbpx
Skip to content

Στελέχη ΕΔ: Ξανά στο ΣτΕ για νυχτερινή αποζημίωση-πλήρη εφαρμογή απόφασης ΣτΕ-επίδομα στέγασης

stratiwtikh-parelash

Νέο κύκλο διεκδικήσεων ξεκινούν οι στρατιωτικοί, για να δικαιωθούν, όπως λένε, πλήρως σε ό,τι αφορά τα μισθολογικά τους.

Έτσι, το επόμενο διάστημα τα στε­λέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θέλουν να κλείσουν τους «λογαριασμούς τους» με το κράτος, καθώς, παρά την καταβολή των αναδρομικών της περιόδου 2012-2016, θέλουν να λάβουν από τα υπουργεία Εθνικής ‘Άμυνας και Οικονομικών, όλα τα ποσά που τους έχουν περικοπεί.

Στις 27 Δεκεμβρίου, οι ένστολοι προσέφυγαν εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να εφαρμοστεί η διάταξη που εκκρεμεί εδώ και δύο χρόνια. Η διάταξη προ­βλέπει έκδοση ΚΥΑ για νυχτερινή αποζημίωση. Όπως σημειώνει η Πα­νελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, παρά το γεγονός ότι το άρθρο 127 του νέου νόμου 4472/2017 προέβλεψε για πρώτη φορά, από ιδρύσεως του Ελληνικού Στρατού και για τα στελέχη των Ενό­πλων Δυνάμεων, αποζημίωση για τις ώρες νυχτερινής απασχόλησής τους, τα συναρμόδια υπουργεία σφυρίζουν αδιάφορα. Τρία πράγματα διεκδικούν οι στρατιωτικοί:

Πρώτον, τη νυ­χτερινή αποζημίωση, η οποία και υπο­λογίζεται σε 2,77 ευρώ/ ώρα για το διά­στημα 10 μ.μ. με 6 π.μ. και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστικών της ΠΟΕΣ, το κόστος για τη διετία 2017-2018 είναι περίπου 60 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα staratalogia.blogspot.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading