fbpx
Skip to content

Το άγνωστο περιστατικό με Τούρκους στο Αιγαίο

limeniko.jpg

Ένα άγνωστο περιστατικό με ένοπλη εμπλοκή σκάφους του Λιμενικού και τουρκικού πλοίου ανοικτά της Ρόδου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων φέρεται να έγινε στο Αιγαίο όπως γράφει «Το Βήμα».

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως λίγα μόλις 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του σκάφους «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό, ένα άλλο σκάφος του Λιμενικού εντόπισε νύχτα να πλέει παρανόμως εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων τουρκικό σκάφος. Το κάλεσε να σταματήσει για έλεγχο πλην όμως ο Τούρκος καπετάνιος αρνήθηκε βάζοντας πλώρη προς τα τουρκικά παράλια. Οι άνδρες του Λιμενικού το κυνήγησαν και σε κάποια στιγμή φέρεται να υπήρξε καταιγισμός προειδοποιητικών πυρών από το ελληνικό σκάφος εναντίον του τουρκικού.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας Παν. Κουρουμπλής, ενώ ανώτατη πηγή του Λιμενικού ανέφερε ότι όντως η τουρκική πρόκληση συνέβη, πριν… καιρό (δηλαδή πριν από τις 16 Φεβρουαρίου.)

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading