fbpx
Skip to content

Οι Βενεζουελάνοι εγκαταλείπουν κατά κύματα τη χώρας τους

venezouela.jpg

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Βενεζουελάνοι έχουν καταφύγει στην Κολομβία, οι περισσότεροι εξαιτίας της κρίσης που μαστίζει τη χώρα τους, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι κολομβιανές αρχές, αριθμός που αυξήθηκε κατά 62% κατά το δεύτερο μισό του 2017.

Η καταμέτρηση αυτή, η οποία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017, περιλαμβάνει τους Βενεζουελάνους που διαμένουν στην κολομβιανή επικράτεια νόμιμα ή παράτυπα.

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα «έχει εξωθήσει (…) τους πολίτες της να χρησιμοποιούν τη χώρα μας ως ενδιάμεσο σταθμό για να συνεχίσουν σε άλλους προορισμούς, να εγκατασταθούν εδώ, ή να αγοράσουν είδη πρώτης ανάγκης», τόνισε ο Κρίστιαν Κρούγκερ, διευθυντής της κολομβιανής μεταναστευτικής υπηρεσίας.

Ενώ οι Βενεζουελάνοι μηχανικοί απασχολούνται στη βιομηχανία πετρελαίου της Κολομβίας και πολλοί επαγγελματίες έχουν συρρεύσει στην πρωτεύουσα Μπογοτά, ένας αυξανόμενος αριθμός φτωχών ανθρώπων από τη Βενεζουέλα έχει εγκατασταθεί σε μεθοριακές πόλεις της Κολομβίας. Στην Κούκουτα, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, πολλοί διανυκτερεύουν σε πάρκα.

Περίπου 1,3 εκατομμύρια υπήκοοι της Βενεζουέλας χρησιμοποίησαν μια ειδική κάρτα, που τους επιτρέπει να διασχίζουν καθημερινά τα σύνορα των δύο χωρών.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading