fbpx
Skip to content

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Η’ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ;

pexels-photo-52608.jpeg

Η εργασία αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα για κάθε άνδρα. Ο ίδιος, μέσα στην κοινωνία, επιβαρύνθηκε μέσα στους αιώνες με την ευθύνη της φροντίδας και της ανατροφής της οικογένειας, με το εργασιακό άγχος να βαρύνει περισσότερο τον ίδιο, φορτώνοντας τον με ένα εξουθενωτικό βάρος.

Όταν ένας άνδρας δεν έχει ή κινδυνεύει να χάσει την εργασία του, δέχεται ένα σημαντικό πλήγμα στην αξιοπρέπεια και την ψυχική του υγεία. Αισθάνεται αδύναμος ακριβώς επειδή η κοινωνία του έχει εμφυσήσει μέσα του την πεποίθηση ότι ο ανδρισμός και η δύναμή του απορρέει από την εργασία του, με αποτέλεσμα να βυθίζεται στη θλίψη, να βάλλεται από αισθήματα αναξιότητας ακόμα και να νοιώθει ενοχή επειδή μπορεί να θεωρεί ότι δεν ψάχνει ή δεν προσπαθεί αρκετά για βρει ή να σώσει την εργασία του.

Πώς ένας άνδρας μπορεί να προστατεύσει την ψυχολογία του όταν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την εργασία του ή είναι άνεργος;

• Μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις: Πολλοί άνδρες αποφεύγουν να συζητουν για τα εργασιακά τους θέματα στην οικογένεια και τους φίλους, επειδή αισθάνονται φόβο απόρριψης, πίεσης ή ακόμα και να ντρέπονται για το πώς θα τους αντιμετωπίσουν. Είναι σημαντικό όμως στη δύσκολη στιγμή να στραφούμε σε ανθρώπους που ξέρουμε πως μας αγαπούν και να τους μιλήσουμε ανοιχτά. ΜΙΛΗΣΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΧΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΝ, ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙς ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

• Αναζήτησε βοήθεια σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας: Ένας ειδικός ψυχικής υγείας μπορεί να σε ακούσει και να σε βοηθήσει να βγεις από το ψυχολογικό αδιέξοδο στο οποίο μπορεί να βρίσκεσαι. Μη ντραπείς ποτέ να ζητήσεις βοήθεια και να απευθυνθείς σε μία γραμμή ή ειδικό για ψυχολογική υποστήριξη.

• Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου: Είναι ίσως λίγο οξύμωρο κάποιος να είναι άνεργος και να διαβάζει πως πρέπει να αφιερώνει χρόνο στον εαυτό του (δεδομένου ότι έχει αρκετό!). Όμως, εννοώ να αφιερώσει χρόνο στο να μάθει καινούργια πράγματα, να εντάξει στο πρόγραμμά τους καινούργιες ασχολίες, να ξεκινήσει κάποιο άθλημα ή να καλλιεργήσει την κοινωνικότητα του με το να έρθει πιο κοντά στην οικογένεια ΚΑΙ να αποκτήσει καινούργιους φίλους.

Ας μην είναι η αναζήτηση εργασίας ο μοναδικός σκοπός ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥ ΑΝΔΡΑ, αλλά ας αφιερώνει ΚΑΛΥΤΕΡΑ έναν συγκεκριμένο χρόνο μέσα στην ημέρα για να αΦΙΕΡΩΘΕΙ ΟΛΟΨΥΧΑ στον σκοπό αυτό. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό και η πίστη στο αύριο, στο τέλος, θα ανταμειφθούν. Όλα θα πάνε καλά!

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading