fbpx
Skip to content

Παρέμβαση Καμμένου ζητούν απόστρατοι για χρήματα που τους ζητούν να επιστρέψουν από το εφάπαξ

apostratoi.jpg

Επιστολή απόστρατων αξιωματικών στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο για   την επιστροφή χρημάτων που  τους ζητά  η Διοικούσα Επιτροπή του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Στρατού,από το  εφάπαξ βοήθημα που τους έχει  καταβληθεί μετά την 1.8.2012, ως αχρεωστήτως καταβληθέν λόγω της ισχύος των νόμων 4093/2012 και 4307/2014.

Η επιστολή:

“Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή μας να σας γνωστοποιήσουμε ένα θέμα που μας ταλανίζει εδώ και ενάμιση χρόνο, που δεν έχει λυθεί και συνεχίζει, και έχει πλέον δυσάρεστες επεκτάσεις στην οικογενειακή μας ζωή και οικονομία.

Από το Μαϊο του 2016, η Διοικούσα Επιτροπή του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Στρατού μας ζητά, με επιστολές στην αρχή, να επιστρέψουμε (σε δόσεις) το εφάπαξ βοήθημα που μας είχε καταβληθεί μετά την 1.8.2012, ως αχρεωστήτως καταβληθέν λόγω της ισχύος των νόμων 4093/2012 και 4307/2014, που όπως είναι πλέον σε όλους μας γνωστό, έχουν καταπέσει και κριθεί ανίσχυροι και μη εφαρμοστέοι. Αποστείλαμε στη Διοικούσα Επιτροπή του ΕΛΟΑΣ ένσταση επί του θέματος αυτού η οποία και απερρίφθη από τη Διοικούσα Επιτροπή και την απορριπτική αυτή απόφαση προσβάλαμε ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, με την κατάθεση της από 26-10-2016 και υπ’ αριθμ. κατάθεσης ΠΡ7279/27-10-2016 προσφυγής μας, για τους νόμιμους, βάσιμους και αληθείς λόγους που αναφέρονται σε αυτή, ασκώντας κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Παρόλαυτά, με περίσσια επιμονή επανήλθε η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΛΟΑΣ και μας επέδωσε με δικαστικό επιμελητή (!) στον καθέναν από εμάς, εν είδει απατεώνων, έγγραφο που και εμμένει στο παράνομο αίτημά της, αλλά και μας απειλεί, υποτίθεται «συνάδελφοι», ότι θα καταστήσει απαιτητά τα «οφειλόμενα» χρηματικά ποσά με τη διαδικασία του καταλογισμού και της βεβαίωσής τους ως δημόσια έσοδα.

Επιθυμούμε να σας κάνουμε γνωστό με την παρούσα ότι η εν λόγω αναζήτηση δήθεν αχρεωστήτως καταβληθέντων σε εμάς ποσών, είναι αόριστη, αναιτιολόγητη, παράνομη και καταχρηστική, αντίθετη προς το Σύνταγμα και τους κανόνες της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και έλαβε χώρα με κακή χρήση της διακριτικής εξουσίας της Διοικούσας Επιτροπής του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Στρατού ή σε κάθε άλλη περίπτωση με εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή της Εθνικής και Διεθνούς Νομοθεσίας και Νομολογίας, με αποτέλεσμα να πρέπει να ανακληθεί άμεσα.

Άρθρο της σελίδας militaire.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading