fbpx
Skip to content

Ξαφνική κρίση: Πολεμικά πλοία στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ταϊβάν – Κίνα: «Την ίδια ημέρα θα εισβάλλουμε στο νησί»

kina stratos.jpg

Τεταμένη η κατάσταση στην Ασία αυτή τη φορά όχι λόγω Βόρειας Κορέας αλλά εξαιτίας αναγγελίας του Ναυτικού των ΗΠΑ ότι σκάφη του πρόκειται να επισκεφθούν την Ταιβάν.

Η Κίνα με εξαιρετικά οργίλη ανακοίνωση δηλώνει ευθαρσώς ότι την ημέρα που αμερικανικά πολεμικά σκάφη βρεθούν στην Ταΐβάν την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσει εισβολή στο νησιωτικό αυτό κράτος.

«Την ημέρα που σκάφος του αμερικανικού Ναυτικού καταπλεύσει στον λιμένα του Kaohsiung, την ίδια ημέρα ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός θα ενώσει την Ταΐβάν με την Κίνα μέσω της στρατιωτικής ισχύος» δήλωσε ο Κινέζος ανώτατος διπλωμάτης Li Kexin από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται.

 Η αντίδραση αυτή από το Πεκίνο έρχεται ως απάντηση της νομοθετικής ρύθμισης από το αμερικανικό Κογκρέσο τοοποίο ενέκρινε νόμο σύμφωνα με τον οποίο από εδώ και στο εξής πολεμικά σκάφη των ΗΠΑ θα μπορούν να επισκέπτονται την Ταιβάν όπως και αντίστοιχα πολεμικά σκάφη από την Ταιβάν τις ΗΠΑ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading