fbpx
Skip to content

Το Ισραήλ μετατρέπει την Παλαιστίνη σε κάδο απορριμάτων

landfill.jpg

Το Ισραήλ έχει εγκαταστήσει τουλάχιστον 15 χώρους διαχείρισης αποβλήτων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με νέα έρευνα της ισραηλινής B΄Tselem, οργάνωσης που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κατεχόμενες περιοχές. Όπως καταγγέλλει η οργάνωση η μεταφορά αποβλήτων στη Δυτική Όχθη είναι παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, «έξι από τις εγκαταστάσεις διαχειρίζονται επικίνδυνα απόβλητα που απαιτούν ειδικές διεργασίες και ρυθμιστική εποπτεία λόγω των κινδύνων που αυτά δημιουργούν». Στα απόβλητα αυτά συμπεριλαμβάνονται μολυσματικά ιατρικά απόβλητα, τοξικές ουσίες, μέταλλα, μπαταρίες και άλλα υποπροϊόντα της ηλεκτρονικής βιομηχανίας. Τα ευρήματα που παρουσιάζονται στην έκθεση βασίζονται στις διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τους τύπους αποβλήτων που λαμβάνουν αυτές οι εγκαταστάσεις και τους πιθανούς κινδύνους που ενέχουν οι δραστηριότητες των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με την έρευνα της B’Tselem, «εκμεταλλευόμενο την κατοχή της Δυτικής Όχθης, το Ισραήλ έχει θεσπίσει λιγότερο αυστηρούς κανονισμούς στις βιομηχανικές ζώνες των οικισμών και ακόμη προσφέρει οικονομικά κίνητρα όπως φορολογικές ελαφρύνσεις και κρατικές επιδοτήσεις. Αυτή η πολιτική έχει καταστήσει περισσότερο κερδοφόρα την κατασκευή και λειτουργία εγκαταστάσεων επεξεργασίας αποβλήτων στη Δυτική Όχθη από ό,τι στο εσωτερικό του Ισραήλ»

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα thepressproject.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading