fbpx
Skip to content

Μητσοτάκης: Η πατρίδα μας δεν κέρδισε τίποτα το ουσιαστικό από την επίσκεψη Ερντογάν

mitsotakis.jpg

Στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του στο 10ο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας.

«Η πατρίδα μας δεν κέρδισε τίποτα το ουσιαστικό από αυτή την επίσκεψη. Η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, απαιτεί σοβαρότητα, προετοιμασία, μελετημένες κινήσεις», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αναφέρεται τώρα στα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, καθώς αυτή την ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος αναχωρεί από την πατρίδα μας.

Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος της επίσκεψης Ερντογάν, ποιο το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και γιατί έπρεπε να γίνει σε αυτή τη χρονική συγκυρία.

«Η χθεσινή επίσκεψη – η πρώτη Τούρκου Προέδρου μετά από 65 χρόνια – θα έπρεπε αυτονοήτως να έχει ουσιαστικό στόχο, μία ποιοτική επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων», συνέχισε και πρόσθεσε: «Αντί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τι παρακολουθήσαμε όλοι χθες; Είδαμε τον Τούρκο Πρόεδρο να διατυπώνει δημοσίως – και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους – μονομερείς αξιώσεις της χώρας του. Πέρα και έξω από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες που καθορίζουν το πλαίσιο καλής γειτονίας των δύο χωρών».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading