fbpx
Skip to content

Χόρεψαν ελληνικό παραδοσιακό χορό στη Βοστώνη για τον Αντετοκούνμπο

tretrtert.jpg

Μια άκρως ελληνική βραδιά εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Βοστώνη, καθώς η επίσκεψη των Μιλγουόκι Μπακς σε μια πόλη των ΗΠΑ που είναι γεμάτη από ομογενείς, αποτελούσε από μόνη της καλή αφορμή. Φυσικά, ατραξιόν τόσο για τους Έλληνες της Μασαχουσέτης όσο και του αγώνα ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Οι Σέλτικς αποδείχθηκαν εξαιρετικοί οικοδεσπότες τόσο για τον διεθνή φόργουορντ όσο και για τους ομογενείς που βρέθηκαν στο γήπεδο, καθώς το «TD Garden» γέμισε από ελληνικές σημαίες, ενώ τραγούδησαν και τον ελληνικό εθνικό ύμνο.

Στο ημίχρονο μάλιστα τσολιάδες μπήκαν στο γήπεδο και χορέψαν παραδοσιακό χορό της Μακεδονίας όπου λέγεται ΈΝΤΕΚΑ. Ο χορός Έντεκα ονομάζεται έτσι γιατί την περίοδο της τουρκοκρατίας, οι Τούρκοι είχαν απαγορεύσει τις μετακινήσεις των υπόδουλων Ελλήνων μετά τις έντεκα το βράδυ. Έτσι, την εποχή εκείνη στα καφενεία της εποχής για να κλείσουν το γλέντι τον παράγγελναν ως τελευταίο χορό, το χορό της ενδέκατης βραδινής ώρας και αποχωρούσαν.

 

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα newsbeast.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading