fbpx
Skip to content

Υπουργός Αμυνας Τουρκίας: «Τον Ιανουάριο του 2019 παραλαμβάνουμε τους S-400

altay_tank.jpg

Σε δεκατέσσερις μήνες από σήμερα, τον Ιανουάριο του 2019 θα παραδοθούν στην Τουρκία τα πρώτα αντιαεροπορικά συστήματα μακρού βεληνεκούς S-400, ενώ αποκάλυψε ότι την περασμένη Παρασκευή 17/04 η κατατέθηκαν προσφορές από τρεις εταιρείας για την παραγωγή 500 αρμάτων μάχης Altay εγχώριας παραγωγής, εκ των οποίων 250 άρματα θα κατασκευαστούν άμεσα και τα υπόλοιπα θα είναι οption.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τσανικλί έδωσε για πρώτη φορά δημοσίως ημερομηνία για την τελική παράδοση ρωσικού πυραυλικού συστήματος στην χώρα του και δήλωσε σχετικά στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ:

«Υπογράφηκε σύμφωνο με την Ρωσία για την προμήθεια των συστημάτων S-400. Το ένα σύστημα θα αποκτηθεί άμεσα στις αρχές του 2019 από τα ρωσικά αποθέματα. Συνολικά, στα πλαίσια της συμφωνίας θα αποκτηθούν δυο συστήματα S-400».



 

Όταν παραληφθούν αυτά τα συστήματα, η χώρα μας θα έχει εξασφαλίσει σημαντικές δυνατότητες αεράμυνας. Η λύση αυτή, που προορίζεται να καλύψει μια άμεση ανάγκη, δεν θα επηρεάσει τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη των δικών μας συστημάτων» είπε.

Ο Τσανικλί είπε ακόμη πως η Τουρκία είναι επίσης σε συνομιλίες με τη γαλλοϊταλική κοινοπραξία EUROSAM σχετικά με την ανάπτυξη των δικών της αμυντικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς, μετά την υπογραφή μνημονίου για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε αμυντικά προγράμματα.

«Με το εν λόγω μνημόνιο, τουρκικές, γαλλικές και ιταλικές εταιρείες έχουν αρχίσει συνεργασία για την ταυτοποίηση, ανάπτυξη, παραγωγή και χρήση μιας πιο προηγμένης έκδοσης του SAMP-T (πυραυλικό σύστημα) σε μια κοινή κοινοπραξία» είπε.

Για τα Altay είπε ότι «Ξεκινά άμεσα η παραγωγής τους. Σε ένα χρόνο το αργότερο, θα έχουμε το πρώτο άρμα σε υπηρεσία. Η παραγγελία για 500 άρματα έχει δοθεί. Τα 250 θα κατασκευαστούν άμεσα και τα υπόλοιπα 250 σε δεύτερη παρτίδα».

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα pronews.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading