fbpx
Skip to content

Α/ΓΕΝ: P-3 και φρεγάτες ΜΕΚΟ στις βαλίτσες του απο ΗΠΑ

p-3-orion-2-630x472.jpg

Κομβικής σημασίας για το εν εξελίξει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των πέντε Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας P-3B Orion του Πολεμικού μας Ναυτικού, θεωρούνται τα αποτελέσματα της τετραήμερης επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ειδικά για το P-3B Orion υψηλού συμβολισμού θεωρείται το φωτογραφικό στιγμιότυπο που αποδέσμευσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Σε αυτό απαθανατίζεται ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης να κρατάει στα χέρια του ένα ομοίωμα του αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας που του δώρισεη αντιπρόεδρος International Government Affairs Lockheed Martin κα. Nancy Ziuzin Schlegel.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας Rockwell Collins πως επιλέχθηκε από την Lockheed Martin ως υποκατασκευαστής για την αναβάθμιση των πιλοτηρίων με το πρότυπο Flight 2. Πρόκειται για την ίδια διαμόρφωση «glass cockpit» που επελέγη αρχικά για τα 15 μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 AUP της ΠΑ.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε την εταιρεία Lockheed Martin, συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο International Government Affairs Lockheed Martin κα. Nancy Ziuzin Schlegel. Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του onalert ενημερώθηκε για την πρόοδο του προγράμματος της αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3Β, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να διαφανεί εάν από αυτό το εξαιρετικά παραγωγικό ταξίδι προέκυψαν και απτά αποτελέσματα για την υποστήριξη των ελικοπτέρων του πολεμικού μας ναυτικού AEGEAN HAWK.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα onalert.gr πατώντας εδώ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Discover more from Προσφορές για Στρατιωτικούς

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading